Predstavitev

Košarkarska sekcija ŠD Mozirje združuje okoli 35 članov. Vsi sicer ne igrajo košarke, vendar nam priskočijo na pomoč pri organizaciji športnih in drugih prireditev.

Od katastrofalnih poplav leta 1990, ko nam je voda odnesla del igrišča, smo zavzeto začeli z obnovo igrišča, igrišče je dobilo sedanjo obliko. Turistično društvo nam je takrat podarilo brunarico, katero smo sami obnovili in še sedaj služi namenu. Poleg brunarice sekcija skrbi tudi za urejenost okolice košarkarskega igrišča.

Ob tej brunarici sekcija košarke vsako leto organizira kresovanje, ki je postalo tradicionalno. Ob visokem kresu je se zbere mnogo Mozirjanov, pogostimo jih z golažem.


Postavitev kresa 2008

Vsako leto organiziramo Letno ligo v košarki, ki se je udeležijo ekipe iz okoliških občin. V letu 2008 so nastopale ekipe iz Nazarij, Luč, Polzele in Velenja. Nastopili smo z 2 ekipama in sicer z ŠD Mozirje (starejša ekipa) in Listo prihodnosti (mlajša ekipa).


21. 7. 2007: Zaključek lige Davidov hram

V mesecu septembru prirejamo tradicionalni memorial v spomin na Marka Skornška, vzornega športnika in mentorja mladih. Po turnirskem sistemu se pomerijo ekipe iz naše občine, ekipo sestavijo tudi legende mozirske košarke. Po turnirju je obvezno družabno srečanje vseh generacij.

V zimskem času rekreativno igramo košarko v telovadnici ŠD, pred leti smo se udeleževali Zimske lige na Polzeli, zadnja leta pa ne sodelujemo več.

Featured Image

Kontaktni podatki

Športno društvo Mozirje, Na trgu 20, 3330 Mozirje
E-mail: sdmozirje@gmail.com
E-naslov: http://www.sd-mozirje.org/
TTR: 03117-1000006702 pri SKB d.d. Ljubljana
Davčna številka: 94118027